De beste e-bike voor jou

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets dan wil je natuurlijk wel een goede keuze maken. Benieuwd waar je allemaal op moet letten zodat je een e-bike kiest die het beste bij jou past? Lees dan vooral verder!

Waar je op moet letten

Er zijn een heleboel verschillende merken en modellen e-bikes, maar wat is nou de beste e-bike voor jou? Het is belangrijk om van tevoren te weten waar je voorkeuren liggen en waar je ongeveer naar op zoek bent. Het is daarbij handig om te weten waar je de elektrische fiets voor gaat gebruiken. Je kan de fiets bijvoorbeeld voor lange afstanden willen gebruiken of juist voor korte dagelijkse fietstochtjes. De grote van de actieradius speelt hierbij dan een rol en zegt iets over hoeveel kilometers er gereden kan worden met een volle accu. Hier spelen factoren zoals tegenwind en het type ondersteuning een rol in mee.

Reviews bekijken 

Om e-bikes met elkaar te vergelijken en zo tot de beste e-bike voor jou te komen, is het verstandig om verschillende reviews en ervaringen te bekijken. Je krijgt een beter beeld van de verschillende e-bikes die worden aangeboden door verschillende ervaringen en reviews van andere mensen te lezen. Hierdoor kun je de e-bikes beter met elkaar vergelijken. Dit zijn natuurlijk wel persoonlijke ervaringen en iedere ervaring is anders. Dus je moet voor jezelf nagaan hoe betrouwbaar de reviews zijn. 

De verschillende soorten frames

Je kunt bij het aanschaffen van de beste e-bike voor jou kiezen uit drie verschillende frame types. Een mannenframe, een vrouwenframe of een extra lage instap frame. Mannen kiezen regelmatig voor het vrouwenframe aangezien het opstappen op deze fiets gemakkelijker gaat. 

Verschillende prijsklassen 

Hoe je het ook went of keert het aanschaffen van de beste e-bike voor jou is een redelijke investering. Een simpele e-bike kost ongeveer 1200 euro maar er zijn ook steeds meer e-bikes boven de 3000 euro. Deze hebben dan meerdere mogelijkheden en zijn wat luxer. Als je vooraf een maximumbedrag met jezelf afspreekt is het handiger om te weten in welke prijsklasse je moet zoeken.