Eten en drinken

De goddelijke Belgische bieren, heerlijke chocolade boetiekjes en wat dacht je van de Brugse wafels! Genoeg lekkers om van te genieten! Voor- tijdens of na een heerlijke fietstocht zijn er tal heerlijke terrassen, restaurant en kroegen. Onderstaand voor ieder wat wils aan heerlijke eet en drinkgelegenheden.

Mooiste terrasjes in het groen!

Wat is er nu lekkerder dan naar een uitgebreide fietstocht om op een heerlijk terras te belanden? Hierbij de tips van restaurants in het groen, omringt door rust en natuur!

 1. Het Koetsenhuis, Sint Andries:
  Naast het kasteel Beisbroek vind je het Koetsenhuis. Het is gelegen in Sint Andries en heeft een heerlijk terras, met genoeg ruimte om je fiets te parkeren. Neem plaats en heb een prachtig beeld op het kasteel.
 2. Urbancafe Lippensgoed:
  Deze hippe Urbancafe Lippensgoed is een foodbar/ restaurant in Beernem met een stedelijke allures. Het prachtige terras geeft een mooi uitzicht over het Park Bulskampveld.
 3. Restaurant Hof ter Doest
  Het zeventiende-eeuwse hoeve in Lissewege, die uitkijkt op de adbijschuur Ter Doest is een unieke, historische locatie. Het restaurant biedt een uitgebreid menu met lekkere specialiteiten, heerlijke streekbiertjes en hartverwarmende koffie met gebak.

 

Hippe hotspots in Brugse Ommeland

Naast vele charmante en authentieke restaurants en cafeetjes hebben ze in Brugse Ommeland ook leuke hippe plekjes. Ben jij iemand die houdt van modern interieur, leuke concepten en verfijnde gerechten. Kies dan een van de hippe hotspots in Brugse Ommeland voor jong en oud!

 1. Bistrobar Mout
  Bistrobar Mout, gelegen in Damme, kent fijne gerechten en topproducten die beleefd worden in een ontspannen, no nonsense setting. Bij Mout kun je de experimenten en het proefbrouwen van de Damse Brouwers mee volgen!
 2. La Vida
  Genieten van een spaanse sfeer en streekgebonden keuken, dat doe je bij La Vida in Tielt! Van een geweldige fietstocht kun je nagenieten in een leuke lounge of op ons terras.
 3. Brasserie Fiston
  Bij Brasserie Fiston in Jabbeke geniet je van een huiselijke keuken met verse producten van de beste kwaliteit. Wijnliefhebbers zijn bij Brasserie Fiston bij het goede adres, met maar liefst 89 witte wijnen en 150 rode wijnen op de kaart!